Diskuze k článku V. Klause z 5.5.2022

 Pozorně jsem si přečetl úvahu Václava Klause na NP 5.3.2022 a namátkou i něco z diskuze. Argumenty v článku za přemýšlení stojí, mnoha diskutérům zřejmě stačí k vyblití nějakého příspěvku osoba autora, text jim asi nestálo zato číst. Tito lidé mají pravdu. Přemýšlet je zbytečné, protože:

Vůbec neplatí, že když se něco špatného, v tomto případě hrozného, stane, moudří lidé přemýšlejí, kde předtím udělali chybu oni sami.

V roce 1999 jsme začali my NATO, ČR just právě 14 dní po vstupu, bombardovat Jugoslávii opravdu spravedlivě, citlivě a humanitárně. Krádež Kosova Srbsku byla správná, tuto zemi nikdy neřídili zločinci, obchodující s lidskými orgány zajatců, nyní v Kosovu panuje hospodářský rozkvět, Camp Bondsteel není žádná vojenská základna, ale skautský tábor.

Válka v Iráku byla oprávněná, zcela legitimní a místnímu lidu nepřinesla statisíce mrtvých a rozbitou zemi, ale nesmírné štěstí, mír a prosperitu. Arabské jaro vedlo k rozkvětu demokracie v muslimských zemí a rozmachu sekularity v nich.

Euromajdan v roce 2014 byl sametový, jak jen může samet být, žádní ruští Ukrajinci nebyli v Oděse upáleni v tamním Domě odborů za pokřiku davu "hoř, Colorado, hoř" a za zpěvu ukrajinské hymny.

Ukrajina je už od své samostatnosti přímo vzorem budování demokracie, nesmiřitelného boje s úplatkářstvím, země hospodářského rozkvětu, ze které odešlo několik milionů lidí pracovat do ciziny jen proto, aby se pak vrátili budovat svou zemi.

Nejlepším řešením do budoucna je Rusko uvrhnout zpět do doby kamenné, jak moudře napsal Kasparov.

Izolace, beznaděj a bída lidí. To je opravdu promyšlená vize pro zemi, která má jaderný potenciál v okamžiku ukončit jakoukoliv diskuzi, nejen na internetovém plátku Neviditelný pes.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Dějiny po spirále

Daň z neřesti

Reportáž čerstvě rehabilitovaného