Chtěl bych zažalovat český stát

Nevím, s jakým úspěchem, ale chtěl bych zažalovat český stát. Výsledek mého snažení by byl srovnatelný s triumfem boje Dona Quijote de la Mancha proti větrným mlýnům. Jsem právnický laik, ani za sebou nemám renomované právníky, určitě bych neuspěl, ale něco ve mně řve, že to vyjádřit musím.

Jistojistě vím, že se děje zločin. Na kom? Na našich dětech, a co hůř, na jejich potomcích, a bohužel, i potomcích jejich dětí. Čili na bezbranných tvorech, i těch, kteří se teprve narodí.

Ano, máme pandemii. Upřímně: nebyly v historii horší situace? A copak víme, čemu budou muset v budoucnu čelit oni?

A tak, zvažuji, proč, hlavně v rámci předvolebních šachových tahů, vláda vyrobila desítky, možná stovky, úlev, příspěvků, dotací, a tím šíleně zadlužuje stát, ruku v ruce v područí se sebevražedným zadlužováním Evropské Unie. A to v době, kdy ekonomika jede na čtvrt plynu, příjmy státu surově klesají.

V březnu, v době zahájení karantény, paralýzy ekonomiky, a všeobecného strachu snad všech o vlastní existenci, jsem instinktivně předpokládal, že vláda racionálně administrativně sníží výdaje, například důchody a platy státní správy na 80 procent, řekne „lidi, je zle, musíme utáhnout opasky.“

Opak se stal pravdou, nastala kriminální „rozpočtová žranice.“

Nějakou dobu jsem uvažoval, jak to právnicky (jak se říká) uchopit. Přitom jsem o logice svých závěrů ani chvíli nepochyboval. Jen jsem hledal nějaký paragraf v právním řádu. Bohužel, ani naši moudří zákonodárci jen málo myslí na bezbranné, třeba ještě nenarozené tvory. Jen jsem našel články v Usnesení 2/1993 Sb. předsednictva České národní rady o vyhlášení LISTINY ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD zde:

Článek 6

(1  … Lidský život je hoden ochrany již před narozením.

Článek 9

(1  Nikdo nesmí být podroben nuceným pracím nebo službám.

Tak tedy chci žalovat český stát za to, že na základě současné situace, které bychom měli čelit my, jen my, ne někdo jiný, viz můj příspěvek zde, svými rozhodnutími zadlužuje naše děti, a ještě nenarozené jejich děti a děti jejich dětí. Stát, podle mého názoru, naplňuje následující paragrafy Zákona č. 40/2009 Sb. Trestního zákoníku:

 

§ 205 Krádež (na dětech, a jejich ještě nenarozených dětech):

(1) Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní, a

a) způsobí tak na cizím majetku škodu nikoliv nepatrnou (copak si stát nepřisvojuje jejich věci, čili jejich budoucí výdělky?)

bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

(3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 větší škodu (to bude zatraceně větší škoda!)

(4) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 jako člen organizované skupiny (copak nejsou státní instituce organizovanou skupinou?),

b) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelní pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek (není covid pandemie takovou situací?), nebo

c) způsobí-li takovým činem značnou škodu (značná škoda tedy pro ně bude),.

(5) Odnětím svobody na pět až deset let bude pachatel potrestán,

a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 škodu velkého rozsahu (velký rozsah tahle sekyra tedy opravdu bude mít)

§ 209 Podvod:

(1) Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci. (stát se obohacuje tím, že uvádí v omyl ty, kteří to ještě nechápou, nebo nemohou chápat (děti, a jejich ještě nenarozené děti)

(3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 větší škodu. (viz výše)

(4) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny (viz výše),

c) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelní pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí (viz výše), veřejný pořádek nebo majetek, nebo

d) způsobí-li takovým činem značnou škodu. (viz výše)

(5) Odnětím svobody na pět až deset let bude pachatel potrestán,

a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu…(viz výše)

§ 218 Lichva

(1) Kdo zneužívaje něčí rozumové slabosti, tísně, nezkušenosti, lehkomyslnosti nebo něčího rozrušení (copak nejsou děti, a jejich ještě nenarozené děti v této situaci?), dá sobě nebo jinému poskytnout nebo slíbit plnění, jehož hodnota je k hodnotě vzájemného plnění v hrubém nepoměru, nebo

kdo takovou pohledávku uplatní nebo v úmyslu uplatnit ji na sebe převede,

bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelní pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek (viz výše), nebo

b) získá-li takovým činem pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu (viz výše).

§ 219 Zatajení věci

(1) Kdo si přisvojí cizí věc nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

(2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, získá-li činem uvedeným v odstavci 1 pro sebe nebo pro jiného značný prospěch.

(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, získá-li činem uvedeným v odstavci 1 pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu.

(vše viz výše)

§ 220 Porušení povinnosti při správě cizího majetku

(1) Kdo poruší podle zákona mu uloženou nebo smluvně převzatou povinnost opatrovat nebo spravovat cizí majetek, a tím jinému způsobí škodu nikoli malou (dětem, a jejich ještě nenarozeným dětem), bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.

(2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako osoba, která má zvlášť uloženou povinnost hájit zájmy poškozeného, nebo

b) způsobí-li takovým činem značnou škodu.

(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu.

(vše viz výše)

Připomínám ještě následující paragraf:

§ 42 Přitěžující okolnosti

Soud jako k přitěžující okolnosti přihlédne zejména k tomu, že pachatel

a) spáchal trestný čin s rozmyslem nebo po předchozím uvážení…

Dovětek: Včera jsem se dověděl, že mi k Vánocům bude jako důchodci na účet připsáno „rouškovné“ 5 tisíc korun. Nečekejte pointu, že je odmítnu. Zachovám se bohužel v duchu korumpovaného důchodce. Koneckonců i mí potomci budou platit za všechny.

Jen se za tento stát, který bych nejraději žaloval, ale vím, že bez úspěchu, stydím.

A prosím nějakého právníka, který by mi uměl pomoci v žalobě, ale měl i to potentní ústrojí (myslím v hlavě), aby mi v tom pomohl.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Dějiny po spirále

Daň z neřesti

Reportáž čerstvě rehabilitovaného